Cartofi taranesti cu carne tocata

de cristeena20 in Mancaruri cu carne, 9 Mar 2018 | 9031 vizualizari

 

Ii spun mancare de confort :) adica satioasa, gusotasa si ideala pentru zilele reci .E o reinventare a retetei originale :) de cartofi taranesti-facuta in stilul meu .

 

INGREDIENTE

  • cca. 1 kg cartofi
  • o bucata de slanina afumata
  • 1 ceapa mare
  • foaie de dafin, ulei de masline, sare, piper, sos tabasco picant, 1 lingura mare de untura de porc
  • 2-3 linguri pasta de rosii
  • 1 carnat afumat
  • 300 gr carne tocata de porc (sau vaca)
  • 12 pahar vin alb
  • 3-4 catei de usturoi
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi taranesti cu carne tocata:

Cartofii se curata si se taie felii subtiri si nu prea mari. 

Carnea o calim in alt vas: punem ulei de masline cu ceapa tocata marunt la calit, adaugam usturoiul si apoi carnea-calim bine, amestecand si punem apoi sare, piper, vinul si cand vinul scade, punem 2-3 linguri de pasta de rosii si sosul picant. Lasam sa mai fiarba putin pana carnea e gatita.

Carnatul il prajim taiat felii intr-o tigaie din teflon-sau pe gratar intreg si apoi feliat. 

Intr-o cratita cu capac (de preferinta din teflon sau ceramica) punem untura de porc si 1/2 ceapa tocata marunt de tot. Lasam sa se inmoaie ceapa putin si aduagam slanina taiata marunt si ea-lasam pana se prajeste -sa fie putin rumenita si crocanta-dam deoparte-punem si foaia de dafin intre timp si adaugam cartofii-punem sare, piper macinat si amestecam cu grija-punem capacul si lasam la foc mediu sa se inmoaie. Amestecam din cand in cand-saltam tigaia-sa nu zdrobim prea tare cartofii. Cand sunt deja moi, adaugam amestecul de carne tocata peste ei, mai lasam 1 minut  sa se intrepatrunda ingredientele, punem carnatul afumat prajit si servim asa calzi-alaturi de un vin rosu sau bere. Nu utiati muraturile care se potrivesc de minune cu mancarea asta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi taranesti cu carne tocata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

dantes 1

14.03.2018, 13:35

Buni!

miki_a 1

07.05.2018, 15:27

Ce grozav arată.... !

mihaelar63 1

07.05.2018, 18:04

De acord cu tine !!! Din cand in cand trebuie preparat si asa ceva chiar daca contine multe calorii

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Guias Ardelenesc