Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.
citeste mai mult
Ii spun mancare de confort :) adica satioasa, gusotasa si ideala pentru zilele reci .E o reinventare a retetei originale :) de cartofi taranesti-facuta in stilul meu .
Cartofii se curata si se taie felii subtiri si nu prea mari.
Carnea o calim in alt vas: punem ulei de masline cu ceapa tocata marunt la calit, adaugam usturoiul si apoi carnea-calim bine, amestecand si punem apoi sare, piper, vinul si cand vinul scade, punem 2-3 linguri de pasta de rosii si sosul picant. Lasam sa mai fiarba putin pana carnea e gatita.
Carnatul il prajim taiat felii intr-o tigaie din teflon-sau pe gratar intreg si apoi feliat.
Intr-o cratita cu capac (de preferinta din teflon sau ceramica) punem untura de porc si 1/2 ceapa tocata marunt de tot. Lasam sa se inmoaie ceapa putin si aduagam slanina taiata marunt si ea-lasam pana se prajeste -sa fie putin rumenita si crocanta-dam deoparte-punem si foaia de dafin intre timp si adaugam cartofii-punem sare, piper macinat si amestecam cu grija-punem capacul si lasam la foc mediu sa se inmoaie. Amestecam din cand in cand-saltam tigaia-sa nu zdrobim prea tare cartofii. Cand sunt deja moi, adaugam amestecul de carne tocata peste ei, mai lasam 1 minut sa se intrepatrunda ingredientele, punem carnatul afumat prajit si servim asa calzi-alaturi de un vin rosu sau bere. Nu utiati muraturile care se potrivesc de minune cu mancarea asta.
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.
citeste mai mult